Zaloguj się na swoje konto użytkownika
lub zarejestruj nowe konto.
Kawy jednorodne (anglosasi nazywają je "single origin"). Pochodzą z konkretnego państwa, regionu lub plantacji.
Kawa o wysokiej zawartości kofeiny, z niską kwaskowatością i pełnym body. Jest wyrazista, owocowa z wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady. Mocny stopień wypalenia uwydatnia jej smak i aromaty. Polecana do ekspresów, kawiarki oraz metod alternatywnych.
Kawa palona w średnim stopniu, z umiarkowaną zawartością kofeiny, średnio niską kwaskowatością i zrównoważonym body. Charakteryzuje się smakiem biszkoptu i czekolady, który przełamuje wyraźna cytrusowa nuta. Kawa ta dobrze komponuje się z mlekiem. Polecana do ekspresów, kawiarki oraz metod alternatywnych.
Arabika z wysoką zawartością kofeiny, równie kwasowością i niskim body. Charakteryzuje się intensywnym, owocowym smakiem przechodzącym w tony kwiatowe. Jasny stopień wypalenia uwydatnia jej cytrusowe aromaty. Etiopia Yirgacheffe to jedna z najlepszych kaw na świecie.
Zaloguj się na swoje konto użytkownika
lub zarejestruj nowe konto.